منابع رایحه عطر و ادکلن ها
گیاهان بعنوان منابع روغنهای اساسی و تركیبات معطر عمده بشمار می آیند. دلیل وجود این ترکیبات در گیاهان مـحـافـظت از حیوانات گیاه خوار و نیز جذب شدن حشرات گرده افشان به سمت آنها میباشد.
منابع گیاهی
1) گلها: بدون شک بزرگترین و شناخته شدهترین منبع ساخت رایحههای معطر میباشند، گلهایی از قبیل مریم، رز، سرخ، مگنولیا، یاس و ابریشم
2)برگها: برگهای خوشبو مانند نعناع هندی، رزماری، بنفشه و علف خشك.
3)ریشه و ساقه های زیرزمینی: مانند ریشه درختان زنجبیل و جوز.
4)دانه ها: دانههایی جون گشنیز، زیره، هل و بادیان.
5)میوه ها: میوههایی همچون سیب، آناناس، تمشک، توت فرنگی، موز و انواع مرکبات.
6)روغن چوب: روغن چوب درختان سرو، كاج، صنوبر و عرعر.
7)پوست درختان: مانند پوست درخت نعناع.
8) رزین(صمغ): رزین درختان كاج و صنوبر ، بلسان(درخت گل حنا) و بوته كندر.
منابع حیوانی
1) مشك: این ماده بسیار خوشبوست و از كیسه آهوی آسیایی گرفته میشود، اما در سالهای اخیر مشك سنتزی (مصنوعی) به علت اقتصادی بودن آن جایگزین مشك طبیعی شده است. مشک یکی از قدیمیترین مواد شناخته شده برای خوشبو کردن محیط است.
2) عنبر سائل: از دیگر مواد شناخته شده و خوشبوست که از نهنگ عنبر بدست میآید.
3) کاستوریوم: این ماده از کیسه سگ آبی آمریکای شمالی بدست میآید.
4) عسل: ماده شناخته شدهای که هدیهای از طرف زنبورهای عسل است.
منابع مصنوعی
اسانسهای مصنوعی تركیبات ارگانیكی می بـاشند كـه از فـراوردههـای نـفـتـی و یا رزین (صمغ) درخت كاج حاصل میشوند. استفاده از این اسانسها در سالهای اخیر به دلیل صرفه اقتصادی افزایش یافته است. كومالین و لینالول از جمله این اسانسها میباشند.
برای مشاهده عطر و ادکلن های برند به لینک زیر بروید :
عطر و ادکلن سفیر (SAFIRPERFUM.IR)